Spre deosebire de arahide, migdale si fistic, in nuci putem gasi de doua ori mai multi antioxidanti si o cantitate mai mare de fibre, proteine, vitamine si minerale. Cea mai importanta vitamina din nuci este vitamia E, un puternic antioxidant ce previne cancerul de prostatat si plamani. Din pacate, doar 8% dintre antioxidantii din dieta unei persoane provin din nuci. Cei mai multi se tem sa le consume pentru ca ingrasa. Insa putini stiu ca grasimile continute de nuci sunt, in marea lor majoritate, polinesaturate si mononesaturate, deci grasimi sanatoase. Nu numai ca nu ingrasa, dar pot ajuta in cura de slabire pentru ca asigura repede si pentru mai multa vreme senzatia de satietate.
Datorita continutului de iod din nuci, acestea sunt eficiente in lupta impotriva afectiunilor asociate glandei tiroide. Numeroase cercetari au dovedit ca nucile contin acizi grasi omega 3 care au un efect pozitiv asupra vaselor de sange din creier, de aceea sunt recomandate persoanelor cu activitati intelectuale intense.
Atentie! Desi sunt benefice pentru organism, nu trebuie sa exageram cu cantitatea zilnica consumata. O cantitate mare de nuci poate provoca probleme ale aparatului digestiv, cum ar fi dureri de stomac sau constipatie.
Acum ca stii cate beneficii iti aduc nucile profita de sezonul lor si fa-ti provizii pentru iarna. Cu coaja pot fi depozitate in locuri intunecoase, uscate, pentru mai multe luni in timp ce nucile fara coaja trebuiesc pastrate in recipiente vidate si tinute in frigider pentru a nu rancezi.
Bucura-te de nuci fie in forma bruta, direct din natura, fie presarate peste salate, deserturi, iaurturi, etc.
Sursa : Valea Mare
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu